Nødkommunikation og sikkerhed til søs

25 medlemmer var mødt til arrangementet, så der var god til slutning.

En velforberedt og veloplagt John Strøbech præsenterede redningsveste og ais-muligheder og andre redskaber, der kan forhøje sikkerheden, hvad enten vi sejler kystnært eller kommer lidt længere ud på havet. 

Mange fik mulighed for selv at affyre opmærksomheds- og nødsignaler. Vi havde fået tilladelse af beredskabsstyrelsen og det var perfekt vejr til det. 

Det er jo en stående diskussion om det er nok med en mobiltelefon på havet, eller om du skal have en VHF-radion, som du kan betjene. 

Det gav John Strøbech ikke svar på. På den ene side kan du installere apps som f.eks. Sejlsikkert Alarm, mens du på den anden side risikerer at løbe tør for strøm eller at havne i et telefondødt område.

Det største indtryk denne aften gjorde måske en lydfil med et par unge mennesker på en husbåd, der endte med at synke ud for Drogden. De havde kun telefon og de havde desuden kun nødtørftige redningsudstyr. Lydfilen fra deres mobil var helt tæt på indtil den druknede. De to unge, og deres hund, blev bjerget.