”Skibe og Søfart i Danmarks Oldtid”

Danmarks Lodsmuseumsforening og Dragør Bådelaug inviterer til temaaften

Onsdag d. 7. februar 2024 kl. 19.00 i klubhuset

Skibe og Søfart i Danmarks Oldtid”

NB! Der er en havne-nyhed nederst

v/ Morten Ravn, museumsinspektør ved Vikingeskibsmuseet.

Foto: Werner Karrasch,

Nogle af menneskets opfindelser forandrer verden fundamentalt. En båd er en sådan opfindelse. Det at kunne færdes på vand, at kunne udtænke og bygge et fartøj, der på en gang bæres af vandet, og samtidig skærer sig gennem vandet, er virkelig revolutionerende. I dette foredrag skal vi følge bådebyggeren og sømanden gennem hele Danmarks oldtid – fra den tidligste stenalder og frem til vikingetiden.

Morten Ravn er uddannet arkæolog ved Københavns Universitet med en kandidateksamen i 2008. I 2014 tildelt ph.d.-graden med en afhandling om vikingetidens krigsflåder. Morten Ravn har siden 2002 arbejdet på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og er nu museumsinspektør og forskningskoordinator med ansvar for Vikingeskibsmuseets bibliotek og forlag.

Af praktiske grunde er der tilmelding til dette arrangement.

Skriv navn og antal til tema@dragoerbaadelaug.dk eller sms til 25371626.

Piist!! Som du ved, hvis du har været på lystbådehavnen for nylig, så er der gang i renovering af toiletterne. Vi fangede de to flittige murere fra firmaet Lehmann Olsen på en lørdag. “Vi vil gerne være færdige”, som de sagde. Vi kan ikke være mere enige.