”SKIBE OG SØFART I DANMARKS OLDTID”

Titlen var måske lidt støvet, men det afholdt ikke medlemmer af Bådelauget og Lodsforeningen til at fylde klubhuset til randen på temamødet i februar.

Museumsinspektør, marinearkæolog med meget mere, Morten Ravn fra Vikingeskibsmuseet havde dog også en anden indgang til sit lærerige og underholdende indlæg: ”Nogle af menneskets opfindelser forandrer verden fundamentalt. En båd er en sådan opfindelse. Det at kunne færdes på vand, at kunne udtænke og bygge et fartøj, der på en gang bæres af vandet, og samtidig skærer sig gennem vandet, er virkelig revolutionerende. ”

Klubhuset var stuvende fuldt, da museumsinspektør Morten Ravn, førte medlemmerne fra stenalderbåde til vikingeskive.

På to timer blev forsamlingen ført gennem skibsudviklingen fra de udhulede træstammer til de avancerede vikingeskibe, der gennem nogle århundreder gjord Skandinavien til en førende søfartsnation med handelsforbindelser og erobringstoger over hele Europa og det store fastland mod øst. Morten Ravn fortalte levende og fagligt vidende om hvordan padling, åretag og sejl afløste hinanden som drivmidler på bådene. Og – som han pointerede – at de forskellige bådtyper blev anvendt parallelt op gennem tiden.

Se fotos fra den spændende aften nedenfor

Der blev klappet længe som tak for et underholdende og lærerigt indslag på vores temaaften.